Sam Feldt vindt annuleren van optredens 'super zielig' voor zichzelf

19

“Dit jaar zou ik voor het eerst op Tomorrowland en Sziget staan”, vertelt Sam Feldt vanuit het huis van zijn moeder waar hij momenteel revalideert. “Natuurlijk had ik me daar onwijs op verheugd, het zijn zulke grote festivals. Dat die niet door kunnen gaan, vind ik super zielig voor mijzelf. Ik heb er echt wel even flink de balen van gehad.”

Half juli werd de dj geopereerd aan een breuk in het bovenste deel van zijn onderbeen en sindsdien moet hij rust houden en revalideren. Hij vindt dat frustrerend, omdat als zijn collega’s wel op de festivals staan.

“Op Instagram zie ik allemaal foto’s en video’s voorbij komen en dan zit ik hier binnen. Het is heel stom om van de zijlijn toe te moeten kijken.” Toch heeft de 25-jarige Sam Feldt niet helemaal stilgezeten. Hij heeft zich teruggetrokken in de studio om aan nieuwe muziek te werken. “De afgelopen tijd heb ik twee platen afgemaakt. Die komen in oktober waarschijnlijk uit. Muzikaal gezien ben ik dus toch wel productief deze zomer.”

Straks weer optreden

De dj kijkt uit naar 20 augustus, de dag waarop hij weer zijn been mag belasten en kan gaan lopen. Niet lang daarna heeft hij alweer een aantal optredens gepland staan. Die shows zullen wel iets anders zijn dan normaal.

“Ik kan dan natuurlijk nog geen 1,5 uur in de dj-booth staan, dus daar hebben we een krukje neergezet”, lacht hij. “En ik mag niet dansen en springen. Maar gelukkig heb ik genoeg mensen op het podium die dat wel kunnen.”

Voor volgend jaar heeft hij al genoeg plannen. De optredens die de dj nu heeft gemist, haalt hij dan zoveel mogelijk in. “Veel organisatoren hebben al aangeboden dat ik volgend jaar terug mag komen. Dat ga ik zeker doen. En misschien krijg ik nu juist wel meer aanvragen nu ik deze zomer geen shows heb kunnen doen.”