Sam Feldt baalt van annuleren optredens na beenbreuk

15

“Dit jaar zou ik voor het eerst op Tomorrowland en Sziget staan”, vertelt de 25-jarige Feldt, die eigenlijk Sammy Render heet. Niet alleen voor de organisatoren en zijn fans vindt hij het jammer, hij baalt zelf ook. “Natuurlijk had ik me daar onwijs op verheugd, het zijn zulke grote festivals. Dat die niet door kunnen gaan, vind ik superzielig voor mijzelf.”

Half juli werd de dj geopereerd aan een breuk in het bovenste deel van zijn onderbeen en sindsdien moet hij rust houden en revalideren. Hij vindt dat frustrerend, omdat al zijn collega’s wel op de festivals staan.

“Op Instagram zie ik allemaal foto’s en video’s voorbijkomen en dan zit ik hier binnen. Het is heel stom om vanaf de zijlijn te moeten toekijken.” 

Toch heeft hij niet helemaal stilgezeten. Hij heeft zich teruggetrokken in de studio om aan nieuwe muziek te werken. “De afgelopen tijd heb ik twee platen afgemaakt. Die komen in oktober waarschijnlijk uit. Muzikaal gezien, ben ik dus toch wel productief deze zomer.”

Straks weer optreden

De dj kijkt uit naar 20 augustus, de dag waarop hij zijn been weer mag belasten en kan gaan lopen. Niet lang daarna heeft hij alweer een aantal optredens gepland staan. Die shows zullen wel iets anders zijn dan normaal.

“Ik kan dan natuurlijk nog geen 1,5 uur in de dj-booth staan, dus daar hebben we een krukje neergezet”, lacht hij. “En ik mag niet dansen en springen. Maar gelukkig heb ik genoeg mensen op het podium die dat wel kunnen.”

Voor volgend jaar heeft hij al genoeg plannen. De optredens die de dj nu heeft gemist, haalt hij dan zoveel mogelijk in. “Veel organisatoren hebben al aangeboden dat ik volgend jaar mag terugkomen. Dat ga ik zeker doen. En misschien krijg ik juist wel meer aanvragen nu ik deze zomer geen shows heb kunnen doen.”