Sozavo start met positive parenting program

9

11/07/2018 21:43

Medewerkers van Sozavo en het ministerie van Justitie en Politie tijdens de training ‘Developing a Positive Parenting Program’. Foto: NII  

PARAMARIBO – Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft dinsdag het startsein gegeven voor het ‘Developing a Positive Parenting Program’. Het doel van het project is om de medewerkers beter instaat te stellen probleemgezinnen te begeleiden en ouders tools te geven voor het opvoeden van hun kind. Dit meldt het NII woensdag in een persbericht.

In Nickerie hebben vijfentwintig medewerkers van Sozavo en het ministerie van Justitie en Politie deelgenomen. Door de onderwerpen gesprekstechnieken, oplossingsgericht coachen en conflicthantering zijn medewerkers in de gelegenheid gesteld om hun skills aan te scherpen. Volgens Anita Forst, onderdirecteur Algemeen Maatschappelijke Zorg van Sozavo, is er een stijging geconstateerd in het aantal meldingen voor kinderopvang. “Wij hebben gemerkt dat steeds meer ouders hun kinderen opgeven voor opvang bij instellingen”, zegt Forst.

De motieven die daarbij genoemd worden, variëren van gedragsproblemen van het kind tot aan de financiële positie waarin ouders verkeren. “Ouders zitten muurvast en hebben vaak meer ondersteuning nodig dan slechts het financiële. Op grond hiervan heeft het ministerie gemeend om in samenwerking met het Unicef, het Positive Parenting Program te ontwikkelen”, geeft de onderdirecteur aan. Forst zegt dat er los van de verschillende trainingsmomenten, ook een mediacampagne gepland is.

Share on Facebook