SCVU verovert U16-titel na sterke inhaalslag

21

15/05/2018 22:11 – Terence Oosterwolde

Blije gezichten bij SCVU nadat dinsdagavond de U16-basketbaltitel werd binnengehaald ten koste van Yellow Birds. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO – Wat zondagavond niet lukte aan de mannen hoofdklassers is dinsdagavond wel gelukt aan de jongensploeg van SCVU. Het team van Mickey Elstak won van Yellow Birds en veroverde de U16-basketbaltitel in de Ismay van Wilgen Sporthal.

Zeker dertig minuten lang leek er een game 3 te zullen komen in de aspirantenfinale, want Yellow Birds, dat zaterdag de eerste ontmoeting had verloren, stond vrij constant voor. Bij het ingaan van de laatste quarter was de voorsprong zelfs elf punten: 49-38.

Echter, SCVU speelde verbeten in de laatste tien minuten en opende de vierde quarter met een 9-0 run in nog geen twee minuten, waardoor de score 47-49 werd. Yellow Birds herstelde zich en liep weer uit (57-49), maar daarna nam Jivar Vreden over. Hij scoorde tien van SCVU’s laatste vijftien punten, waardoor een 64-62 voorsprong werd genomen.

Met vier seconden had Yellow Birds nog een laatste kans de verlenging te forceren, maar Gianni Wip miste een at-the-buzzer-doelpoging. Hij werd topscorer met een game-high 25 punten. Wip kreeg ook een prijs als topscorer van de competitie. Vreden leidde SCVU met zeventien punten.

Share on Facebook