Prikacties politie bij houttransport

22

15/05/2018 21:17

De politie van Para tijdens de controle van houttrucks. Foto: Burger Informatie Centrum Para  

PARA – De politie van Para heeft maandag houttrucks staande gehouden en gecontroleerd op rijbevoegdheid van de chauffeurs, geldige bescheiden van het voertuig en de geldende voorschriften met betrekking tot zwaartransport. Bij de meeste houttransporttrucks was de lading hoger dan de cabine met uitstekende ladingen van ongeveer 4m, 5m, 6m en 8m zonder bevestiging van een veiligheidsketting.

De ressortcommandant en  inspecteur Tjandersen Gopal van station Paranam, heeft de transporteurs gewezen op de voorschriften voor het transporteren van het hout. Er moet volgens hem minder lading getransporteerd worden, om vernieling van het wegdek te voorkomen en meer plichtsbesef bij de transporteurs komen voor veligheid van zichzelf en andere weggebruikers.

De prikacties vonden plaats op verschillende uitvalswegen van de Afobakkaweg. De wetsdienaren hebben preventief opgetreden, omdat de uitvoeringsbevoegdheid van sancties op overtreding van voorschriften van zwaartransport nog niet geregeld zijn bij wet. Desondanks zal de politie van Para controle blijven uitoefenen op de wegen van het district en toezien op correcte zwaartransport.

Share on Facebook