A28 bij Leusden dicht nadat vrachtwagen viaduct ramt, chauffeur overleden

28

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Het verkeer kan via Hilversum omrijden, via de A27 en A1, meldt de ANWB. Het stuk op de A28 tussen Leusden-Zuid en Amersfoort is dicht. 

Hulpdiensten waren snel ter plaatse en een traumahelikopter werd opgeroepen maar ook weer geannuleerd nadat duidelijk was dat de bestuurder het ongeluk niet had overleefd. Het slachtoffer zit nog steeds bekneld in de cabine van de gevouwen vrachtwagen. 

Een berger gaat eerst de truck een stuk terug trekken zodat het slachtoffer bevrijd kan worden. De chauffeur was de enige inzittende. De politie heeft grote witte schermen geplaatst bij de plaats van het dodelijk ongeluk. 

De A28 bij Leusden-Zuid is nog tot zeker 17.00 uur dicht. De wegafsluiting heeft voor een grote file gezorgd. Ook aan de andere kant van de weg is een zogeheten kijkersfile ontstaan. 

Bekijk hier de actuele situatie op de Nederlandse wegen 

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!