Technisch directeur Bayern München hekelt woede Ribéry na wissel

20

Foto: ANP

Technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern München was niet blij met de actie van Franck Ribéry in het Champions League-duel met Anderlecht (3-0). De 34-jarige aanvaller was woedend na zijn wissel vlak voor tijd.

Trainer Carlo Ancelotti haalde Ribéry dinsdagavond na 78 minuten naar de kant voor Thomas Müller. Eenmaal buiten het veld trok de boze Fransman zijn shirt uit en smeet die op de bank.

“Zoiets hoort niet bij Bayern München”, oordeelde Salihamidzic na afloop in de Allianz Arena. “Dit is niet oké. Hierover zullen we moeten praten.”

Ook Ancelotti was verrast door de reactie van Ribéry. “Ik zal hem vragen waarom hij zo boos was, al gebeurt het vaker dat spelers niet begrijpen waarom ik ze wissel. Het lag niet aan zijn spel, Ribéry voetbalde goed. Maar hij had zondag niet getraind, ik wilde hem wat rust geven.”

 

3-0

Zonder Ribéry binnen de lijnen breidde Bayern de score nog uit naar 3-0. Joshua Kimmich trof doel op aangeven van Jerome Boateng. Robert Lewandowski en Thiago Alcantara hadden al voor de eerste twee treffers gezorgd.

Ribéry is overigens niet de eerste Bayern-speler die laat merken niet blij te zijn met een wissel. Arjen Robben zorgde vorig seizoen nog voor hilariteit op de bank van Bayern nadat hij in de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach tien minuten voor tijd boos het veld verliet na een wissel. Ancelotti kon de reactie van de Nederlander toen wel begrijpen.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League

Door: NU.nl/ANP