Feyenoord met Amrabat en Kramer tegen Manchester City

33

Foto: ANP

Feyenoord begint woensdagavond met Michiel Kramer en Sofyan Amrabat in de basis aan de Champions League wedstrijd in De Kuip tegen Manchester City. Jens Toornstra zit verrassend op de bank.

Kramer vervangt Nicolai Jörgensen in de spits. De Deen viel afgelopen zaterdag geblesseerd uit in het Eredivsieduel met Heracles Almelo (2-4 winst) en werd toen ook al vervangen door Kramer. Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius completeren de voorhoede van de Rotterdammers.

Op het middenveld is er op papier een plek ingeruimd voor Sofyan Amrabat, die voor het eerst in de basis staat sinds hij afgelopen zomer overkwam van FC Utrecht. Dat gaat ten koste van Toornstra. Captain Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena zijn de andere middenvelders.

Feyenoord tegen Manchester City begint om 20.45 uur en staat onder leiding van de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak. Bij het andere duel in groep F, tussen Shakhtar Donetsk en Napoli, wordt ook om 20.45 uur afgetrapt.

Opstelling Feyenoord: Jones; St.Juste, Botteghin, Van der Heijden, Nelom; Amrabat, El Ahmadi, Vilhena; Boetius, Berghuis; Kramer.

Opstelling Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Otamendi, Mendy; Fernandinho, De Bruyne, Silva; Jesus, Aguero, Bernardo.

De wedstrijd in De Kuip wordt live uitgezonden op NU.nl en in de NUsport-app. De uitzending begint om 20.00 uur. Op NU.nl zijn direct na afloop ook alle clips met hoogtepunten van de andere wedstrijden te zien.

Door: NU.nl/Rypke Bakker