Bottas verlengt contract en rijdt ook in 2018 voor Mercedes

20

Foto: ANP

Valtteri Bottas rijdt ook komend Formule 1-seizoen voor Mercedes. De 28-jarige Fin verlengt zijn aflopende verbintenis bij het Britse team met een jaar.

De contractverlenging van Bottas, die bezig is aan zijn eerste jaar bij Mercedes, hing al een tijdje in de lucht. De renstal bevestigde het nieuws woensdag.

Bottas kwam in de winter over van Williams en geldt als opvolger van de Duitser Nico Rosberg, die kort na het behalen van de wereldtitel afscheid nam.

“Ik blijf hard werken om mezelf te verbeteren en wil Mercedes laten zien dat het de juiste keuze was om verrtouwen in mij te hebben”, zegt Bottas over zijn nieuwe contract.

Teambaas Toto Wolff: “Er zijn ups en downs geweest, maar vooral hoogtepunten met als uitschieters zijn overwinningen in Rusland en Oostenrijk. De prestaties van Valtteri en zijn stijgende lijn maakten het een makkelijke keuzes om samen door te gaan in 2018.”

 

Hamilton

Door zijn nieuwe contract vormt Bottas ook komend jaar een duo met drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die ook tot eind 2018 vastligt en die verbintenis vermoedelijk gaat verlengen.

In de strijd om de wereldtitel bezet Bottas achter teamgenoot Lewis Hamilton (238 punten) en Ferrari-rijder Sebastian Vettel (235) de derde plaats met 197 punten. Zondag staat de Grand Prix van Singapore op het programma.

Door: NU.nl