Door Barcelona begeerde Dembélé ontbreekt op training Borussia Dortmund

43

Zonder toestemming van zijn club is Ousmane Dembélé donderdag niet verschenen op de training van Borussia Dortmund. De Franse aanvaller staat in de concrete belangstelling van FC Barcelona.

“Dembélé ontbrak vandaag op de training”, zei coach Peter Bosz donderdag op een persconferentie. “We hebben geprobeerd hem te bereiken en hopen dat er niets ernstigs gebeurd is.”

De 20-jarige vleugelspeler wordt begeerd door Barcelona, dat sinds het vertrek van Neymar voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain op zoek is naar versterking voor de voorhoede.

Volgens Spaanse media vraagt Dortmund 150 miljoen euro voor de aanvaller.  Het lijkt erop dat Dembélé door weg te blijven een vertrek probeert te forceren. “Ik wil daar niet over speculeren”, reageerde Bosz. “Dat gebeurt zo vaak dat ik dit liever niet doe.”

Dembélé speelt pas een jaar bij Dortmund, dat hem vorige zomer voor 15 miljoen euro overnam van Stade Rennais. Zijn contract in het Signal Iduna Park loopt nog vier jaar door.

Afgelopen seizoen speelde Dembélé 32 duels in de Bundesliga, waarin hij zesmaal trefzeker was. Hij heeft zeven interlands voor Frankrijk (één doelpunt) achter zijn naam staan.

 DFB Pokal

Dortmund speelt zaterdag in de DFB Pokal uit tegen FC Rielasingen-Arlen, dat op het zesde niveau in Duitsland uitkomt. Bosz hoopt dat zijn ploeg als titelverdediger goed voor de dag komt. “Je moet altijd geconcentreerd spelen, anders maak je het jezelf onnodig moeilijk.”

Afgelopen week speelde Dembélé nog de volledige wedstrijd om de Duitse Super Cup. Dortmund boog daarin na strafschoppen voor Bayern München (2-2, 4-5).