Tekort Fernandes softs opgeheven

48

 

PARAMARIBO – Het tekort aan Coca Cola en andere frisdranken die door Fernandes Bottling geproduceerd worden is opgeheven. “Alles is weer genormaliseerd”, zegt algemeen-directeur Bryan Renten. Het tekort had te maken met een samenloop van omstandigheden. Ten eerste moest het bedrijf de eigen interne zuiveringsfaciliteiten voor water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) dat het gebruikt om frisdrank te produceren, aanpassen.

“Het is nooit zo dat wij water rechtstreeks van de SWM gebruiken. Coca Cola hanteert hogere kwaliteitsnormen dan zelfs de Wereld Gezondheidsorganisatie. Wat productie-technische zaken moesten in orde worden gemaakt en daardoor draaide de productie op een laag pitje.” zegt Renten. Daarnaast dronken door de hitte van de afgelopen periode mensen veel meer soft. Ook de aanwezigheid van toeristen zou volgens hem hebben geleid tot een grotere vraag. “Deze omstandigheden, gepaard met de lage productie hebben geleid tot een klein tekort.”

Al geruime tijd worden op sociale media geruchten verspreid over besmetting van water van de SWM door de gevaarlijke E.colibacterie. Het bedrijf ontkent dit in een persbericht. Ook zou volgens aanhoudende geruchten het tekort van Fernandes frisdranken te maken hebben met de vermeende verslechterde kwaliteit van waterleiding water.

Dit wordt echter weersproken door zowel Renten als SWM-woordvoerder Edmond Blufpand. “Voor zover mij bekend hebben wij geen meldingen van Fernandes daarover gehad. Ook van ons laboratorium hebben wij bij navraag geen melding gekregen van noemenswaardig problemen met de water toevoer naar Fernandes Bottling”, benadrukt Blufpand. Ook ontkent hij met klem dat er meldingen zijn van een hoge mate van besmetting door de E. colibacterie in het leidingwater.