Surinaams technisch bedrijf haalt wereldniveau

43

Foto: dWT

PARAMARIBO – Wij kunnen het. Suriname is in staat het hoogste niveau in de wereld te halen”, zei een dolgelukkige Maurino Pansa, algemeen directeur van de Pansa Group of Companies. Zijn onderneming is deze week het eerste bedrijf in het Caribisch Gebied geworden dat voldoet aan de hoogste technische standaarden van de Verenigde Staten.

“Alle mijnbouwbedrijven, inclusief grote spelers als Newmont, Iamgold en Staatsolie hebben dit soort onderdelen nodig voor de veiligheid van het personeel en burgers. Vooral de raffinaderij van Staatsolie moet het van dit soort veiligheidskleppen hebben. Nu zullen ze niet meer afhankelijk hoeven te zijn van dure buitenlandse bedrijven en technici.”

“Wij moeten als Suriname trots zijn op deze prestatie van het bedrijf en zullen als regering er alles aan doen om dit soort ontwikkelingen te ondersteunen”, zei minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme donderdag. Hij mocht de documenten van certificering die de Pansa Group deze week uit Amerika ontving, ceremonieel overhandigen aan de directeur van de onderneming.

Het certificeringproces heeft anderhalf jaar in beslag genomen. Hoewel de Pansa Group al veertig jaar bestaat en diensten leverde aan bedrijven in de bauxiet- sector, is de onderneming de afgelopen tien jaar met rasse schreden vooruitgegaan. Negen jaar terug nam Pansa het bedrijf van zijn vader over met de eerste certificeringen op zak om hogedrukvaten en leidingen te mogen produceren en onderhouden.

30/06/2017 06:03 – Eliézer Pross