Helft punten OG3NE al bepaald na uitvoering voor vakjury

56

Foto: ANP

Het lot van OG3NE op het Eurovisiesongfestival in Kiev ligt al voor de helft vast. De drie zussen zongen woensdagavond hun nummer Lights and Shadows voor de vakjury’s die alvast alle acts beoordelen in aanloop naar de tweede halvefinaleshow van donderdagavond.

De generale repetitie van Lisa, Amy en Shelley verliep woensdagmiddag nog niet helemaal vlekkeloos door een te vroege start van een van de dames. Maar de uitvoering later op de avond ging zoals gepland. Uiteindelijk kregen de zussen na hun optreden zelfs vanuit het perscentrum applaus.

De jury’s van deskundigen uit de landen die aantreden in de tweede halve finale bepalen 50 procent van de puntenverdeling. De tv-kijkers in de deelnemende landen mogen op basis van de live-uitzending donderdagavond ook hun stem uitbrengen.

Tijdens de repetities eerder deze week maakte het trio al indruk op de aanwezige pers. De bookmakers van verschillende wedkantoren plaatsen de groep alvast op de achtste plaats. Bij de wedkantoren bestaat er dus geen twijfel dat de zussen de halve finale doorkomen. Donderdagavond dingen achttien van de deelnemende landen mee. Daarvan gaan tien acts door naar de finale.

Door: ANP